Blog

Wat betekent Zelfcompassie?

<3 Milder worden met jezelf
<3 Begripvoller worden voor jezelf
<3 Je imperfectie kunnen aanvaarden
<3 Je eigen beste vriend worden
<3 Jezelf behandelen zoals je zou willen dat je beste vriend je behandelt
<3 Jezelf behandelen zoals jij je beste vriend zou behandelen

Wil jij dit ook leren?

www.more4you.nl

 


De evolutie van ons brein

De zomer loopt op z’n einde. Tijdens de vakantie heb je je zowel lichamelijk als geestelijk weer helemaal kunnen opladen. Je loopt over van de energie en idealiter zou je dat de rest van het jaar graag zo houden ( is je baas blij mee!)

Dus trek er ook nu vooral op uit in je vrije tijd. Strijk bijvoorbeeld in eigen land eens neer op een terras. Een hapje en een drankje erbij, en je waant je al snel op je favoriete vakantiebestemming. Tip: ga eens op ontdekkingstocht langs mooie, bijzondere plekjes in je eigen regio en laat je verrassen. Geniet van het moment!

 


De evolutie van ons brein

Heb jij er weleens over nagedacht dat we allemaal begonnen zijn als een piepkleine eencellige?
Het is nog niet zolang geleden dat we ontstaan zijn en pas de laatste 200.000 jaar zijn we daadwerkelijk moderne, rechtop lopende mensen geworden. Daarvoor waren we vissen, reptielen en allerlei soorten apen. Niet de meest elegante voorouders. We zijn er ons ook meestal niet bewust van wat voor uitwerking dit nog op ons heeft.
Deze ontwikkeling heeft ons veel voordelen opgeleverd. Het eerste wat we ontwikkelde, iets wat we met andere zoogdieren gemeen hebben, is een brein dat ervoor zorgt dat we overleven. Dat betekent dat we net zoals andere zoogdieren altijd beducht zijn voor gevaar. Dat is ook de reden dat we eerder neigen naar het negatieve dan naar het rooskleurige. Een deel van ons brein werkt nog steeds volgens dezelfde regels als 500.000.000 jaar geleden. Hoe geëvolueerd we ook zijn en denken. We zijn nog steeds holbewoners uit het stenen tijdperk, gericht op jagen. Alleen moeten we nu de complexiteit van de 21ste eeuw het hoofd bieden. Dit zou weleens de reden kunnen zijn waarom zoveel mensen psychologische problemen hebben…

Mindfulness en Zelfcompassie helpt je op weg naar een bewuster en relaxter leven

 


blog 2508Je Gids naar geestelijk welzijn!

Tijdens mijn verblijf in Bonaire las ik het boek “Frazzled” van Ruby Wax.
Een Neurobioloog zou zeggen dat iemand zich in een “state of frazzle”
bevindt, hiermee wordt bedoeld dat het zenuwstelsel van deze persoon door constante stress is belast en door een hoge dosis cortisol en adrenaline wordt overspoeld.
De aandacht is gefixeerd op wat hem of haar dwars zit en niet op de taak die moet worden uitgevoerd, waardoor een burn-out kan ontstaan.
Vele van ons verblijven in “frazzleland” en we proberen allemaal op één of andere manier de weg naar de uitgang te vinden.
Ik heb besloten dat we in plaats van onze tijd te verdoen met klagen of de buitenwereld de schuld te geven van onze malaise, moeten leren ons een weg te banen door het scherpe rots landschap van onzekerheid en chaos.
Ik koos voor de studie Mindfulness omdat ik in mijn job als voeding- en vitaliteitscoach veel mensen ontmoette waarbij het probleem toch wel dieper lag dan waarvoor ze bij mij aanklopte. En hoe kun je op een simpele manier héél veel mensen helpen uit hun comfortzone te komen, “out of the box” te denken en op deze manier hun stress en onrust te minimaliseren. Ik wilde deze mensen wakker schudden, net zoals ik zelf wakker geschut ben toen ik met Mindfulness in aanraking kwam.
Mindfulness, je gids naar geestelijk welzijn!

Ontspannen groet,

Patty

www.more4you.nl
Mindfulness&Compassie
Training&Coaching