Blog

Leef jij met aandacht?

Mindfulness staat voor “leven met volle aandacht”. Je laat even alle gedachten voor “straks” of “morgen” los en stuurt je aandacht naar wat je nu, op dit moment, aan het doen bent. Mindfulness is genieten van het “nu”. Je kent het wel: je leest een boek, maar je bent er met je gedachten niet bij en hebt na twee pagina’s geen idee wat je gelezen hebt. Of je fietst vanuit je werk naar huis. Straks moet je nog een boodschap doen, een was draaien en die notulen uitwerken. En niet vergeten om de broodjes uit de vriezer te halen voor het schoolreisje van morgen. Dit is voor de meeste mensen de normale manier van denken.

Maar wat als je met Mindfulness leeft? Dan luister je naar het tikken van je kettingkast en de spelende kinderen op het voetbalveldje. Je voelt de warmte van de middagzon op je gezicht en handen. Je ziet wat er gebeurt om je heen: andere fietsers, de omgeving, de zonnestralen door de bomen heen. Je bent je bewust van de hobbels op de weg, de weerstand van het pedaal en ga zo maar door. Je zit helemaal in de beleving van het “nu”. Dat is Mindfulness.

Als je weet hoe je jouw aandacht kunt sturen, kun je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Met Mindfulness leer je je makkelijker concentreren en te ontspannen en wordt je geest rustiger. Je ziet de wereld om je heen helderder en bewuster.

 

Harte groet,

Patty

www.more4you.nl

Mindfulness & Compassie

Training & Coaching

 


Wat betekent Zelfcompassie?

<3 Milder worden met jezelf
<3 Begripvoller worden voor jezelf
<3 Je imperfectie kunnen aanvaarden
<3 Je eigen beste vriend worden
<3 Jezelf behandelen zoals je zou willen dat je beste vriend je behandelt
<3 Jezelf behandelen zoals jij je beste vriend zou behandelen

Wil jij dit ook leren?

www.more4you.nl

 


Altijd blijven genieten!

De zomer loopt op z’n einde. Tijdens de vakantie heb je je zowel lichamelijk als geestelijk weer helemaal kunnen opladen. Je loopt over van de energie en idealiter zou je dat de rest van het jaar graag zo houden ( is je baas blij mee!)

Dus trek er ook nu vooral op uit in je vrije tijd. Strijk bijvoorbeeld in eigen land eens neer op een terras. Een hapje en een drankje erbij, en je waant je al snel op je favoriete vakantiebestemming. Tip: ga eens op ontdekkingstocht langs mooie, bijzondere plekjes in je eigen regio en laat je verrassen. Geniet van het moment!

 


De evolutie van ons brein

Heb jij er weleens over nagedacht dat we allemaal begonnen zijn als een piepkleine eencellige?
Het is nog niet zolang geleden dat we ontstaan zijn en pas de laatste 200.000 jaar zijn we daadwerkelijk moderne, rechtop lopende mensen geworden. Daarvoor waren we vissen, reptielen en allerlei soorten apen. Niet de meest elegante voorouders. We zijn er ons ook meestal niet bewust van wat voor uitwerking dit nog op ons heeft.
Deze ontwikkeling heeft ons veel voordelen opgeleverd. Het eerste wat we ontwikkelde, iets wat we met andere zoogdieren gemeen hebben, is een brein dat ervoor zorgt dat we overleven. Dat betekent dat we net zoals andere zoogdieren altijd beducht zijn voor gevaar. Dat is ook de reden dat we eerder neigen naar het negatieve dan naar het rooskleurige. Een deel van ons brein werkt nog steeds volgens dezelfde regels als 500.000.000 jaar geleden. Hoe geëvolueerd we ook zijn en denken. We zijn nog steeds holbewoners uit het stenen tijdperk, gericht op jagen. Alleen moeten we nu de complexiteit van de 21ste eeuw het hoofd bieden. Dit zou weleens de reden kunnen zijn waarom zoveel mensen psychologische problemen hebben…

Mindfulness en Zelfcompassie helpt je op weg naar een bewuster en relaxter leven