Blog

blog 2508

Je Gids naar geestelijk welzijn!

Tijdens mijn verblijf in Bonaire las ik het boek “Frazzled” van Ruby Wax.
Een Neurobioloog zou zeggen dat iemand zich in een “state of frazzle”
bevindt, hiermee wordt bedoeld dat het zenuwstelsel van deze persoon door constante stress is belast en door een hoge dosis cortisol en adrenaline wordt overspoeld.
De aandacht is gefixeerd op wat hem of haar dwars zit en niet op de taak die moet worden uitgevoerd, waardoor een burn-out kan ontstaan.
Vele van ons verblijven in “frazzleland” en we proberen allemaal op één of andere manier de weg naar de uitgang te vinden.
Ik heb besloten dat we in plaats van onze tijd te verdoen met klagen of de buitenwereld de schuld te geven van onze malaise, moeten leren ons een weg te banen door het scherpe rots landschap van onzekerheid en chaos.
Ik koos voor de studie Mindfulness omdat ik in mijn job als voeding- en vitaliteitscoach veel mensen ontmoette waarbij het probleem toch wel dieper lag dan waarvoor ze bij mij aanklopte. En hoe kun je op een simpele manier héél veel mensen helpen uit hun comfortzone te komen, “out of the box” te denken en op deze manier hun stress en onrust te minimaliseren. Ik wilde deze mensen wakker schudden, net zoals ik zelf wakker geschut ben toen ik met Mindfulness in aanraking kwam.
Mindfulness, je gids naar geestelijk welzijn!

Ontspannen groet,

Patty

www.more4you.nl
Mindfulness&Compassie
Training&Coaching