Blog


Leef jij met aandacht?

Mindfulness staat voor “leven met volle aandacht”. Je laat even alle gedachten voor “straks” of “morgen” los en stuurt je aandacht naar wat je nu, op dit moment, aan het doen bent. 


Maar wat als je met Mindfulness leeft? Dan luister je naar het tikken van je kettingkast en de spelende kinderen op het voetbalveldje. Je voelt de warmte van de middagzon op je gezicht en handen. Je ziet wat er gebeurt om je heen: andere fietsers, de omgeving, de zonnestralen door de bomen heen. Je bent je bewust van de hobbels op de weg, de weerstand van het pedaal en ga zo maar door. Je zit helemaal in de beleving van het “nu”. Dat is Mindfulness.Mindfulness is genieten van het “nu”. Je kent het wel: je leest een boek, maar je bent er met je gedachten niet bij en hebt na twee pagina’s geen idee wat je gelezen hebt. Of je fietst vanuit je werk naar huis. Straks moet je nog een boodschap doen, een was draaien en die notulen uitwerken. En niet vergeten om de broodjes uit de vriezer te halen voor het schoolreisje van morgen. Dit is voor de meeste mensen de normale manier van denken.

Als je weet hoe je jouw aandacht kunt sturen, kun je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Met Mindfulness leer je je makkelijker concentreren en te ontspannen en wordt je geest rustiger. Je ziet de wereld om je heen helderder en bewuster.

 

Harte groet,

Patty

www.more4you.nl

Mindfulness & Compassie

Training & Coaching