full screen background image

Mindfulness en zwangerschap

 

In verwachting; een bijzondere periode vol unieke, persoonlijke en emotionele momenten. Mindfulness leert je om meer in het ‘nu’ te zijn en al die momenten bewust en intens te beleven en ervan te genieten.

Een zwangerschap kan pittig zijn. Je lichaam verandert, je relatie, je toekomst, en de relatie met de mensen om je heen. Dit kan zorgen en stress met zich meebrengen. En stress is ongezond in de zwangerschap.

Mindfulness vermindert stress aantoonbaar en helpt je om te gaan met de gezonde spanning die blijft.

Een bevalling verloopt het beste wanneer je kunt ‘loslaten’. Maar hoe doe je dat, zonder controleverlies? Hoe laat je lichaam en geest optimaal samenwerken? En als partner? Hoe zal het zijn voor jou en hoe kun je haar ondersteunen? Wat doe je met je eigen spanning en hoe houd je het straks vol? Hoe gaan jullie om met het onzekere, met baringspijn en met eventuele medische interventies?

Mindfulness is de baby voelen bewegen, de weeën voelen golven in je lijf, je vrouw voluit kunnen steunen tijdens het geboorteproces, rust bewaren tijdens gebroken nachten, jezelf en elkaar (her)ontdekken, vertrouwen hebben in je eigen kracht en kunnen genieten jullie ouderschap. Heel veel meer dan een gewone zwangerschapscursus! In de 8-weekse cursus leer je meer genieten van het nu, omgaan met spanning, pijn en stress, alles rondom de bevalling zelf en hoe je mindful aan het ouderschap begint. Je leert hoe je de kansen op een goede bevalling kunt vergroten en hoe je kunt omgaan met tegenslag en complicaties.